Zserbó szelet
8 fő részére
Nehézség:
közepes
Kapcsolódó gyűjtemények
tészta
- 50 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- 2 dkg élesztő
- pici sütőpor
- só
- 1 margarin
- 2 tojássárgája
- 2-3 evőkanál tejfel
töltelék
- 25 dkg dió
- 20 dkg por
- lekvár
teteje
- 12 dkg cukor
- 4 dkg kakaó
- 4 dkg vaj
Elkészítés
Alaposan összedolgozzuk a tészta hozzávalóit. Fél órát pihentetjük. A tésztát 4 egyenlő részre osztjuk, kinyújtjuk, megkenjük a lekvár harmadával és a dió és a porcukor keverékének harmadával. Mindegyik lapnál ezt tesszük. A tésztát addig sütjük, míg egyenletes világosra sül. Ha kihűlt a tészta, csokoládémázzal bevonjuk. A csoki máz összetevőit gőz fölött elkeverjük.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.